Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κυπριακά αφέλια

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα)
3 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλ. Ξερό κόλιαντρο κοπανισμένο
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το τοποθετούμε σε ένα μπώλ, βάζοντας μια στρώση κρέας πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το κρασί και τοποθετούμε το μπώλ στο ψυγείο αφήνοντάς όσο το δυνατό περισσότερη ώρα. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας το οποίο έχουμε στραγγίξει απο το κρασί (προσοχή μη το πετάξετε όμως!) Οταν το κρέας μας τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να πιεί όλους τους χυμούς. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο ή με πιλάφι απο πλιγούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου