Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κεφτέδες τηγανητοί συνοδευμένοι με ρύζι

Επιστρέφοντας από τις διακοπές μου, φροντίζω εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις, να εμπλουτίζω και τις γευστικές μου εμπειρίες με φαγητά κυρίως σπιτικά μια και κάθε φορά που πηγαίνω στη δεύτερη πατρίδα μου τη Κύπρο, οι θείες φροντίζουν να γυρίζω με αρκετά κιλά παραπάνω, και χορτασμένη από μυρωδιές και υπέροχα φαγητά που μοσχοβολάνε δυόσμο, ένα βότανο που χρησιμοποιείται πολύ είτε φρέσκο είτε ξερό. Η σημερινή συνταγή είναι δια χειρός θειας Χρύσως η οποία στη κουζίνα απλά μεγαλουργεί…


Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
4 πατάτες μεγάλες περασμένες από το τρίφτη
Λίγη κανέλα
6 κ.σ. δυόσμο ξερό και καλά τριμμένο
2-3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένη από το τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Φρυγανιά περίπου ένα φλυτζάνι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το ρύζι
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
4 ποτήρια ζωμό λαχανικών
8.κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι


Εκτέλεση
Σουρώνουμε καλά τις τριμμένες πατάτες, και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τη φρυγανιά. Όταν δέσουν καλά μεταξύ τους, προσθέτουμε όση φρυγανιά χρειαστεί μέχρι το μείγμα μας να σφίξει. Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ρύζι με το λάδι μέχρι να ξανθύνει, προσθέτουμε το ζωμό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να γίνει σπυρωτό. Για να τηγανίσουμε τους κεφτέδες μας, ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, τους πλάθουμε μακρόστενους και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τα φαγητά μας ζεστά και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου