Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τταβάς χοιρινός

Υλικά:
2 κιλά χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους
8 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
8 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
3 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικό αν και θα σας έλεγα να βάλετε!!)
1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε πήλινη γάστρα (αν δεν έχετε και η μεταλλική κάνει, καθώς και το ταψί γιατί οχι!) τοποθετούμε το κρέας, τις πατάτες, απλώνουμε παντού τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Προσθέτουμε τα αρτήματα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Λίγο πρίν ψηθεί, αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου