Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Σεφταλιές κυπριακές

Υλικά
Πάνα (μπόλια)   αρνίσια
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
7-8 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά την πάνα και την ξεπλένουμε με ξύδι και νερό.
Ρίχνουμε στον κιμά το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το γάλα ενώ τα δουλεύουμε ωσότου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στη συνέχεια κόβουμε την πάνα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι περίπου μια κουταλιά από τον κιμά.
Διπλώνουμε τις δυο πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε μικρό ρόλο.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ενώ τις γυρνάμε γύρω γύρω, προσέχοντας να μην μας αρπάξουν

Tip! Η μπόλια που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να σιγουρευτείτε οτι είναι αρκετά λεπτή αλλιώς θα ψηθεί μόνο το εξωτερικό της σεφταλιάς και η γέμιση θα μείνη άψητη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου