Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μανιτάρια portobello με λευκό κρασί και κρεμμύδια

Υλικα για 4 άτομα

1 κιλό μανιτάρια portobello μικρά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτηρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Με ένα βρεγμένο πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας τα μανιτάρια μας να σιγομαγειρευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου